ČeskyDeutschEnglish

Infocentrum Dubí - nabídka výletů, akcí a zajímavých míst  /  O projektu  /  Tiskové zprávy

Průvodce - město Dubí a okolí

Určeno pro

Oblast

Město Dubí se mění, představuje se jako atraktivní turistická destinace

Dubí, 24. června 2013

Město Dubí chce upozornit na to, že je velmi zajímavým turistickým cílem. Chce do města a jeho nejbližšího okolí přilákat turisty a jejich pobyt zde jim maximálně usnadnit a zpříjemnit. Město proto připravilo projekt „Město Dubí – město lázeňství a porcelánu – centrum východního Krušnohoří“. Součástí projektu je mimo jiné utužení spolupráce s místními lázněmi a Českým porcelánem Dubí, výrobcem tradičního cibuláku. Projekt podpořený Evropskou unií prostřednictvím Regionálního operačního programu Severozápad zahrnuje nový informační systém, speciální web,  mediální podporu nebo zcela nové  propagační letáky.

„Přilákat a přesvědčit, že Dubí a jeho okolí jsou ideálním místem pro trávení volného času. Tak by se daly jednoduše shrnout cíle, které si v našem projektu klademe. Dubí a jeho okolí mají pro cestovní ruch obrovský potenciál. Město můžeme oprávněně nazvat centrem východního Krušnohoří, a to nejen díky mnohaleté tradici lázeňství, ale také výroby porcelánu a dnes již ukončené těžbě, která však zanechala mnohá, turisticky velmi zajímavá místa. Ne náhodou usilujeme o to, aby tato část Krušných hor byla zapsána na seznam UNESCO,“  popsal smysl projektu starosta města Dubí Petr Pípal.

Podpora turistického ruchu v regionu směřuje nejen na návštěvníky samotné, ale i na  odbornou veřejnost. „Chceme o Dubí informovat i na specializovaných veletrzích cestovního ruchu a ukázat cestovním kancelářím, že je toto město a jeho okolí pro jejich klienty velmi zajímavou destinací,“ dodal starosta města.

Pro oslovení široké veřejnosti projekt využívá mediální kampaň. Konkrétní informace o Dubí a okolí získají lidé z celé řady propagačních materiálů, od letáků až po výpravné knihy věnované například výrobě legendárního dubského porcelánu. Všechny tyto tiskoviny vycházejí v několika jazykových mutacích. Byl zřízen také speciální web, jehož součástí je také aktualizovaný kalendář kulturních akcí. Další službou turistům je i nový informační systém a vyznačení trasy pro oblíbený „nordic walking“ v okolí města.

Projekt byl připraven v těsné spolupráci s Destinační agenturou Krušné hory o.p.s. a je tedy v souladu s jejím vizuálním stylem i posláním kvalitně propagovat oblast Krušnohoří. K ukončení projektu se dnes v Dubí uskutečnila konference se zástupci města, kraje a dalších institucí.

Kontakt pro média:

Ladislava Hamrová, projektový manažer

e-mail: hamrova@mesto-dubi.cz

fotografie Maskot Dubínek

fotografie Konference projektu

fotografie Ing. Petr Pípal - starosta Města Dubí

fotografie

fotografie Ing. Vladimír Feix, dr.h.c. - generální ředitel Českého porcelánu, a.s.

fotografie Křest souboru publikací Města Dubí

fotografie Hlavní část stálé expozice porcelánu - produkce firmy Český porcelán, a.s. Dubí

fotografie

Realizace - NOESIS